Το camping με τον σκύλο σας είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί.
Τα περισσότερα σκυλιά απολαμβάνουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Όταν αυτό γίνεται με ασφάλεια και υπευθυνότητα, μπορεί να είναι μια δραστηριότητα που θα μπορείτε να  απολαμβάνετε μαζί για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Ωστόσο, παρ’ όλο που ακούγεται εύκολο, υπάρχουν προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε για να εξασφαλίσετε ότι και οι δύο θα περάσετε όμορφα.

Προγραμματισμός

Τα περισσότερα κάμπινγκ επιτρέπουν τους σκύλους αλλά θα πρέπει πριν προγραμματίσετε τις διακοπές σας να βεβαιωθείτε ότι αυτό που επιλέξατε είναι Pet friendly.

Εκπαίδευση

Ακόμα και εάν ο σκύλος σας είναι το γλυκό κοινωνικό σκυλάκι που χαίρεται με όποιον συναντά, ενδέχεται οι ανεπιθύμητοι χαιρετισμοί του να ενοχλήσουν κάποιους κατασκηνωτές.
Θυμηθείτε να τον έχετε δεμένο και υπό την επίβλεψη σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

Πρώτες Βοήθειες

Εάν ο σκύλος σας αρρωστήσει ή τραυματιστεί στο κάμπινγκ, θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να τον βοηθήσετε. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για το τι είναι καλύτερο να προμηθευτείτε και τι να κάνετε σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να είστε σίγουροι ότι εάν συμβεί κάτι θα μπορέσετε να βοηθήσετε το σκύλο σας. Ελέγξτε επίσης εάν υπάρχει κτηνιατρική φροντίδα στην περιοχή.

Να είστε προετοιμασμένοι

Προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό, για εσάς και τον μικρό σας φίλο, ώστε να είναι ευχάριστη η διαμονή σας. Τα ενεργά σκυλιά χρειάζονται επιπλέον θερμίδες και ενυδάτωση, οπότε βεβαιωθείτε ότι παρέχετε σωστή διατροφή στον σκύλο σας.

Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος είναι έτοιμος για αυτή την περιπέτεια! Αν για παράδειγμα δεν έχει κάνει ποτέ πριν κάμπινγκ, ξεκινήστε με σύντομα ταξίδια στην αρχή πριν ξεκινήσετε για την μεγάλη περιπέτεια.

 

 

 

www.thenewspaper.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *