Τα πρώτα φύλλα κοκκινίζουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν και το βράδυ βραδιάζει πιο γρήγορα: το φθινόπωρο είναι εδώ. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, μερικές συμβουλές για να κάνετε εσείς και ο σκύλος σας μια χαλαρή και διασκεδαστική βόλτα το φθινόπωρο.

 

Ασφάλεια μέσω καλής ορατότητας

Σωστή συμπεριφορά στο σκοτάδι

Θα πρέπει επίσης να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στους άλλους χρήστες του δρόμου στο σκοτάδι εάν οδηγείτε στην πόλη ή σε πολυσύχναστους δρόμους. Μπορεί να είναι δύσκολο να σας δούμε, ειδικά το σούρουπο. Θα πρέπει επομένως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εδώ και να υποθέσετε ότι δεν θα σας δουν καλά. Επίσης, είναι συχνά καλύτερο να αφήνετε το σκυλί με λουρί αντί να το αφήνετε χαλαρό, καθώς είστε πιο ορατοί ως ομάδα σκύλου και φύλακα παρά ως ένα μόνο σκυλί. Επιπλέον, δεν μπορείτε να δείτε καλά στο σκοτάδι αν έρχεται άλλο άτομο ή σκύλος προς το μέρος σας και μπορεί να μην μπορείτε να καλέσετε τον σκύλο σας πίσω στο χρόνο. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερα να τον κρατάτε δεμένο. Ως λουρί, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μακρύ λουρί, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντανακλαστικό λουρί ή ένα λουρί σε χρώμα νέον για να το δουν οι άλλοι έγκαιρα.

Ζέσταμα του σκύλου το φθινόπωρο

Αισθάνεται σαν να έκανε πολύ ζέστη πριν από λίγο, αλλά το φθινόπωρο αργά αλλά σταθερά φέρνει χαμηλότερες θερμοκρασίες. Κάνει πολύ κρύο πολύ γρήγορα, ειδικά τη νύχτα. Επομένως, ξεκινά πάλι η ώρα που πρέπει να φροντίσετε να μην κρυώσει πολύ ο σκύλος σας. Τα περισσότερα σκυλιά έχουν παλτά που είναι αρκετά παχιά για το φθινόπωρο. Ωστόσο, ιδιαίτερα οι μικρές και κοντότριχες ράτσες αρχίζουν να παγώνουν το φθινόπωρο και οι ηλικιωμένοι σκύλοι παγώνουν πιο γρήγορα. Γι’ αυτά, καλό είναι να πάρετε ένα ελαφρύ παλτό. Για τα σκυλιά που τους αρέσει να ξαπλώνουν έξω, θα πρέπει να προσφέρετε ένα χαλάκι για να ξαπλώνουν έξω, έτσι ώστε το κρύο από το πάτωμα να μην μπορεί να τους ενοχλήσει. Παρεμπιπτόντως, ένα αδιάβροχο είναι επίσης ιδανικό για σκύλους με μακριά γούνα, ειδικά το φθινόπωρο, για να κρατήσει τη γούνα στεγνή. Όχι μόνο δεν παγώνει ο σκύλος, αλλά υπάρχει και λιγότερη βρωμιά στο διαμέρισμα.

Παράσιτα: Ακόμα ένας κίνδυνος το φθινόπωρο

Ακόμα κι αν κάνει κρύο, δεν πρέπει να νομίζετε ότι είστε ασφαλείς από τα παράσιτα. Τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι εξακολουθούν να είναι ενεργά το φθινόπωρο και αναζητούν απεγνωσμένα έναν ζεστό οικοδεσπότη. Τους αρέσει ιδιαίτερα να κρύβονται σε άγρια ​​ζώα που ζουν, για παράδειγμα, σε μεγάλους σωρούς φύλλων. Επομένως, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις κατά των παρασίτων με το κατάλληλο αντιπαρασιτικό, ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να περιπλανάται το φθινόπωρο ξέγνοιαστο.

Ευκαιρίες Απασχόλησης Έξω και στο Σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *