Τα ψάρια ως κατοικίδια είναι ιδανικά για άτομα που δεν έχουν πολύ χρόνο ή χώρο για άλλα κατοικίδια.

Η επιλογή και η διακόσμηση των ενυδρείων για ψάρια μπορεί επίσης να δώσει σε ένα σπίτι μια ευχάριστη αίσθηση, ευχάριστη για όλη την οικογένεια. Το να παρακολουθείτε τα ψάρια στο ενυδρείο συνδέεται με τη βελτίωση του στρες. Τα ψάρια έχουν πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε το είδος του ψαριού που θέλετε.

Πριν αγοράσετε ψάρι

Όταν εξετάζετε ποιο είδος ψαριού θέλετε, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με το τι ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας. Η φροντίδα των ψαριών δεν είναι μεγάλη δέσμευση. Τα κοινά χρυσόψαρα είναι τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών. Είναι επίσης εύκολα στη φροντίδα τους και δεν απαιτούν περίπλοκη εγκατάσταση ενυδρείου.

Εάν έχετε παιδιά, το να τα αφήσετε να διαλέξουν τις διακοσμήσεις του ενυδρείου και το σχεδιασμό του μπολ μπορεί να είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα. Τα ψάρια χρειάζονται περιστασιακά έναν καθαρισμό στην γυάλα/ενυδρείο τους.

Εάν είστε αρχάριος ιδιοκτήτης ψαριών, το χρυσόψαρο είναι το πιο εύκολο ψάρι για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, ακόμα και το χρυσόψαρο απαιτεί περισσότερα από μια γυάλα με νερό. Χρειάζεται φαγητό, βελτιωτικό νερού, καθαριστικό νερού και διακοσμητικά. Μόλις καταλάβετε πώς να το φροντίζετε, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο και να αρχίσετε να προσθέτετε νέα ψάρια στη συλλογή σας.

Η επιλογή του κατάλληλου ενυδρείου για το σπίτι και τον τρόπο ζωής σας θα καθορίσει το είδος των ψαριών που θα φέρετε στο σπίτι. Ρωτήστε τον προμηθευτή σας για τις οδηγίες εγκατάστασής του.

Μόλις εγκατασταθεί το ενυδρείο σας, μπορείτε να ρωτήσετε για το τι είδους ψάρια μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτό και ποιος συνδυασμός ψαριών είναι ο κατάλληλος για να ζουν μαζί.

Όταν αρχίσετε να προσθέτετε ψάρια, θα πρέπει να τα εισάγετε σταδιακά μέσα σε ένα μήνα. Προσθέστε μόνο υγιή, δραστήρια ψάρια στη δεξαμενή σας και μην γεμίζετε το ενυδρείο σας. Η προσθήκη ενός άρρωστου ψαριού στο ενυδρείο σας μπορεί να μολύνει τα υπόλοιπα ψάρια σας.

Τα ψάρια σας χρειάζονται τα εξής για να επιβιώσουν:

• Μια ισορροπημένη διατροφή

• Καθαρό νερό

• Κατάλληλο φως

• Ένα σωστό σύστημα φιλτραρίσματος

• Μαλακτικό νερού για εξισορρόπηση των επιπέδων pH

Ενώ τα ψάρια δεν χρειάζονται μεγάλη περιποίηση, χρειάζονται όμως επίβλεψη, ειδικά εάν το παιδί σας τα φροντίζει. Θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι το νερό τους είναι καθαρό και ότι όλα τα ψάρια φαίνονται υγιή. Η κατοχή ψαριών μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να μάθει τις ευθύνες που συνεπάγεται η φροντίδα των ζώων, επειδή θα τα ταΐζει δύο φορές την ημέρα.

Συνεχής Φροντίδα Ψαριών

Τα ψάρια είναι υπέροχα κατοικίδια γιατί δεν χρειάζονται εκπαίδευση, χρόνο παιχνιδιού ή περιποίηση. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι ψαριών που μπορούν να εκπαιδευτούν, όπως το Koi, αλλά αυτό το είδος εκπαίδευσης προορίζεται για ενυδρεία. Το μόνο που χρειάζεται το ψαράκι σας είναι ένα καθαρό μέρος για να ζήσει και υγιείς συγκάτοικους. Η φροντίδα των ψαριών μπορεί να είναι μια εύκολη, χαλαρωτική ευθύνη. Θα πρέπει να ελέγχετε όμως το σύστημα φιλτραρίσματος στο ενυδρείο τους, καθώς η δεξαμενή θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

Όταν το νερό είναι θολό ή κιτρινωπό δείχνει ότι πρέπει να αλλάξει. Εάν αφού καθαρίσετε το ενυδρείο και αλλάξετε το νερό, βλέπετε ότι πολύ γρήγορα λερώνετα, ελέγξτετε το νερό σας σε έναν τοπικό ιχθυοκαλλιεργητή. Μπορεί να υπάρχουν τυχόν προβλήματα στο οικοσύστημα του ενυδρείου σας.Κατά την αντικατάσταση του νερού, μην προσθέτετε απευθείας νερό βρύσης στη δεξαμενή σας. Το ψάρι σας μπορεί να πάθει σοκ. Φροντίστε να το περιποιηθείτε με ένα μαλακτικό νερού για να εξισορροπήσετε το pH. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το νερό έχει την ίδια θερμοκρασία.

Πάντα μην ξεχνάτε ότι είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε για ένα κατοικίδιο πριν το αποκτήσετε.

 

 

https://pets.webmd.com

Eπιμέλεια: Σοφία Κακαβούλη

 

Δείτε την ποικιλία από ενυδρεία στο https://www.petline.gr/search.asp?searchfor=ενυδρεία&searchgo=Submit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *