Όταν βγάζετε τον σκύλο σας για βόλτα στη θάλασσα φοβάται ενώ άλλα μπαίνουν με ενθουσιασμό μέσα;

Έχετε προσπαθήσει να τον ενθαρρύνετε στο παρελθόν αλλά χωρίς τύχη; Εναλλακτικά, φεύγετε για διακοπές και παίρνετε τον σκύλο σου μαζί, αλλά ό,τι κι αν κάνετε, δεν καταφέρνετε να μπει μέσα;

Η κολύμβηση είναι εξαιρετική για τα άκρα, τους μύες και τις αρθρώσεις των σκύλων, διατηρώντας τους υγιείς και ταιριασμένους σε μεγάλη ηλικία. Για να μην πω ότι θα τους κουράσει και θα τους αφήσει να κοιμούνται τα απογεύματα.

Η εκπαίδευση του σκύλου σας να κολυμπάει είναι εκπληκτικά απλή και μπορεί να διαρκέσει λίγες μόνο ημέρες. Το κόλπο είναι να τον παρακινήσετε να κάνει το βήμα.
Κάντε το σωστά και θα μπορέσετε να τον διατηρήσετε σε φόρμα. Τα σκυλιά καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες κολυμπώντας από ό,τι στο τρέξιμο.

Πριν ξεκινήσετε θα χρειαστείτε μερικά παιχνίδια για να παίξετε στο νερό. Φροντίστε να επιλέξετε μια περιοχή όπου επιτρέπονται τα σκυλιά στο νερό και η οποία είναι ασφαλής για το μέγεθος και την ικανότητα του σκύλου σας. Επίσης, συσκευάστε άφθονο γλυκό νερό, ώστε ο σκύλος σας να μην μπει στον πειρασμό να πιει θαλασσινό νερό, το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία του.

Κατευθυνθείτε προς την παραλία: Βάλτε του ένα ασφαλές λουρί και έχετε μια τσέπη γεμάτη λιχουδιές. Μόλις βρεθείτε στην παραλία, αρχίστε να του το πετάτε μόνο στην παραλία και ενθαρρύνετέ το να το φέρει πίσω. Κάθε φορά που το φέρνει πίσω, δώστε του μια λιχουδιά.

Μετά από μερικές επιτυχημένες ρίψεις, θα έχει συνειδητοποιήσει ότι η λιχουδιά είναι στο μενού εάν φέρει πίσω το παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας και αρχίστε να το πετάτε στο πιο ρηχό μέρος του ωκεανού. Και πάλι, ενθαρρύνετέ τον να πάει και να το πάρει αν δεν φαίνεται σίγουρος. Μπορείτε ακόμη και να τρέξετε μαζί του τις πρώτες δύο φορές για να τον χαλαρώσετε. Κάθε φορά που το επιστρέφει, δώστε του μια λαχταριστή λιχουδιά.

Μόλις είναι σίγουρο ότι θα ανασύρει την μπάλα στα ρηχά νερά, αρχίστε να τη ρίχνετε πιο βαθιά σιγά-σιγά. Θα αρχίσει να κολυμπάει για να φτάσει σε αυτό.

Για να μπορέσει πραγματικά να το κάνει, πρέπει να εξασκείτε κάθε μέρα. Μόλις 10 λεπτά κάθε μέρα για μια ή δύο εβδομάδες. Να είστε υποστηρικτικοί κάθε μέρα και να είστε ενθαρρυντικοί. Μόλις μπει σωστά στην κίνηση του, μπορείτε να αφαιρέσετε τις λιχουδιές. Τώρα θα νιώθει άνετα να κολυμπάει μόνος του.

 

 

 

 

Πηγή: www.wagwalking.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *