Όπως επιδρούν στους ανθρώπους τα άστρα, έτσι επιδρούν και στα ζώα. Ύστερα από πολλά χρόνια μελετών, ο κτηνίατρος και αστρολόγος Δρ. Χανς Γκύντερ Βολφ, κατόρθωσε να συντάξει έναν πίνακα, που μας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψουμε το χαρακτήρα του σκύλου, με βάσει την ημερομηνία γέννησής του.

 

ΚΡΙΟΣ

(21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Σκύλος προικισμένος με ισχυρότατη προσωπικότητα, τολμηρός, πολυμήχανος. Πρέπει να του δίνετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία και να μη δένεται με αλυσίδα. Αγαπά πολύ τη συντροφιά των αλόγων. Καλός κυνηγετικά.

ΤΑΥΡΟΣ

(21 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Σκύλος οκνηρός, καχεκτικός και τόσο τεμπέλης, που μπορεί να περνά όλη μέρα ξαπλωμένος στα χαλιά ή τις πολυθρόνες.
Λαίμαργος, γίνεται φίλος με όποιον του προσφέρει λιχουδιές, γλυκά κ.λ.π. Ακατάλληλος για το κυνήγι και για φύλακας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

(21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Πολύ έξυπνος σκύλος, ευχάριστος στη συντροφιά και παιχνιδιάρης. Η τροφή πρέπει να επιτηρείται.
Συνήθως έχει οξύτατη όσφρηση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

(21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Σκύλος ανυπόφορος και τρομερά εγωιστής. Αδηφάγος, χωρίς ενεργητικότητα. Του αρέσει η μουσική και αγαπά τα παιδιά. Ατίθασος και ανυπάκουος στο κυνήγι.

ΛΕΩΝ

(23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Σκύλος πολύ ζωηρός και πιστός στο αφεντικό του. Άριστος φύλακας, δεν φοβάται τη «μάχη». Στοργικότατος με τα παιδιά. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά ό,τι του λέμε. Κατάλληλος κυνηγετικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

(23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Σκύλος οικιακός, είναι πάντα κακόκεφος όταν απομακρύνεται από το σπίτι του. Του αρέσει η οικογενειακή ζωή, ο δρόμος δεν τον ελκύει καθόλου. Πειθήνιος, υπό έναν όρο όμως: να είμαστε υπομονετικοί μαζί του.

ΖΥΓΟΣ

(21 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Σκύλος με πολύ γλυκό χαρακτήρα. Φιλικός με τους ομοίους του, αλλά και τα πρόσωπα. Πάρα πολύ καθαρός, σχεδόν μανιακός. Σκύλος σαλονιού, δεν ενδείκνυται για κυνήγι. Έχει ανάγκη από κανονικά γεύματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

(23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Σκύλος πολύ πρόθυμος και χαδιάρης, σε σημείο που μπορεί να γίνει ενοχλητικός. Έξοχος φύλακας, επαγρυπνεί διαρκώς για τον κύριό του.
Είναι προικισμένος με δυνατή όσφρηση.  Με κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να γίνει ένας επιδέξιος αστυνομικός σκύλος. Διακρίνεται για τη μακροζωία του. Ακούραστος στο κυνήγι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

(22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Σκύλος έξυπνος, αλλά περήφανος και περίεργος. Πρέπει να τον αφήνουμε στη θέλησή του. Επιδεξιότατος κυνηγετικά, δραστήριος και σώφρων.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

(22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

Σκύλος ήσυχος και ήρεμος. Άριστος φύλακας. Είναι σταθερός στην εργασία του και εξυπηρετικός στο κυνήγι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

(21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

Σκύλος αναποφάσιστος, χωρίς πρωτοβουλία, τον διακρίνει επιπολαιότητα. Δεν παρακινείται από κανέναν. Μέτριος κυνηγετικά.

ΙΧΘΥΕΣ

(20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Σκύλος πολύ πειθαρχικός, στοργικός και προσηλωμένος στο αφεντικό του. Είναι ωστόσο οκνηρός και αποφεύγει τις δυσκολίες. Επίσης, ιδιότροπος. Απεχθάνεται τη μουσική. Κακός στο κυνήγι αλλά καλός φύλακας.

Συμβουλή:

Μην παίρνετε τοις μετρητοίς την αστρολογία, ούτε για το σκύλο σας, ούτε και για εσάς. Ο πίνακας του Δρ. Βολφ περιλαμβάνει γενικά χαρακτηριστικά, διότι η ράτσα ή άλλοι παράγοντες -όπως και στον άνθρωπο- μπορούν να αποτελέσουν αιτία τροποποίησης του ίδιου χαρακτήρα.

 

 

(αναδημοσίευση κατόπιν αδείας από το περιοδικό «Τα Σκυλιά μας και Εμείς»)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *