Οι επιδράσεις των κατοικιδίων στην υγεία, στις ασθένειες, στον ψυχολογικό κόσμο και στην ποιότητα ζωής μας, είναι γνωστές και αποδεδειγμένες, ιδιαίτερα σε όσους ήδη μοιράζονται το σπίτι τους με έναν αγαπημένο τετράποδο φίλο.

Τα οφέλη, δε, της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο είναι ακόμα μεγαλύτερα για ‘κείνους που δεν αρκούνται στο να μοιράζονται απλά το σπίτι τους, αλλά τολμούν να μοιραστούν ακόμα και το κρεβάτι τους.

Σύμφωνα με έρευνα που ολοκλήρωσε ομάδα αμερικανών επιστημόνων, ο ύπνος μαζί με ένα κατοικίδιο μειώνει την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερίνης και επιδρά καταλυτικά στο στρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι το γουργουρητό της γάτας δυναμώνει τα οστά της και προσπαθούν να εξακριβώσουν αν το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τους ανθρώπους που κοιμούνται δίπλα της.

Για εκείνους που αρνούνται κατηγορηματικά να βάλουν μια γάτα στο κρεβάτι τους, μήπως να αρχίσουν να γουργουρίζουν οι ίδιοι…;

Αν πάλι πειστήκατε και σκέφτεστε σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσετε να κοιμόσαστε αγκαλιά με το αγαπημένο σας σκυλάκι ή γατάκι, φροντίστε μόνο να μη χάσετε το ρόλο του κυρίαρχου της οικογενειακής σας “αγέλης”.

Με άλλα λόγια, αυτός που παραχωρεί το κρεβάτι του στον άλλον, είστε εσείς στο σκύλο σας και όχι ο μαλλιαρός σας φίλος σε εσάς!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *