Λένε πως είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου και θεωρητικά δεν μπορεί να «πει» ψέματα και να τον «ξεγελάσει»… κι όμως ο σκύλο φαίνεται πως λέει ψέματα!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα Ελβετών επιστημόνων, οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι τετράποδοι φίλοι μας έχουν την ικανότητα να «εξαπατήσουν» τους ανθρώπους, εάν θέλουν κάτι.

Οι ερευνητές εκπαίδευσαν 27 σκύλους, διάφορων ηλικιών, προκειμένου να ξεχωρίσουν μεταξύ μιας γυναίκας που είναι πιο δεκτική να τους δώσει την αγαπημένη τους λιχουδιά και μιας γυναίκας που είναι πιο «δύσκολη».

Για να τις ξεχωρίσουν, τα ζώα έμαθαν να τις κατευθύνουν σε τρία διαφορετικά κουτιά. Το ένα είχε λουκάνικα, το άλλο μπισκότα σκύλου και το τρίτο ήταν άδειο.

Ακούγοντας την εντολή «δείξε μου το φαγητό», οι σκύλοι πήγαιναν τις γυναίκες σε ένα από τα τρία κουτιά. Η πιο δεκτική γυναίκα τους έδινε ανταμοιβή μέσα από το κουτί, ενώ η πιο «δύσκολη» όχι.

Οι σκύλοι ήταν λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν τις «δύσκολες» γυναίκες στο κουτί με τα λουκάνικα γιατί ήξεραν πως δεν έχουν κάποια ανταμοιβή.

Μάλιστα, δύο από τους σκύλους που πήραν μέρος στην έρευνα πήγαιναν κάθε φορά την «εύκολη» παρτενέρ στα λουκάνικα αλλά ποτέ τη «δύσκολη».

 

Πηγή: Κι όμως: Οι σκύλοι λένε ψέματα για να πάρουν αυτό που θέλουν [εικόνες] | iefimerida.gr

Image by Krystian Graba

2 σχόλια για “Κι όμως οι σκύλοι λένε ψέματα για να πάρουν αυτό που θέλουν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *