Ανησυχείτε που οι περιβαλλοντολόγοι κατηγορούν τα κατοικίδια ζώα ότι έχουν καταστρέψει τα τροπικά δάση;

Μην ανησυχείτε, μπορείτε τώρα να τα ταϊζετε με έντομα αντί για κρέας…
Ένας κατασκευαστής τροφών για ζώα συντροφιάς ισχυρίζεται τώρα ότι το 40% του νέου προϊόντος παρασκευάζεται από έντομα.
Είναι μία από τις πολλές εταιρείες που ελπίζουν να επωφεληθούν από τις αντιδράσεις κατά του βοείου κρέατος από άτομα που ανησυχούν ότι τα βοοειδή τρέφονται με σόγια.
Αυτές οι φυτείες σόγιας είναι υπεύθυνες για την απελευθέρωση αερίων του θερμοκηπίου σε σημαντικές ποσότητες.

Είναι καλό για τους σκύλους;
Το βασικό ερώτημα είναι εάν μια δίαιτα 40% από έντομα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του αγαπημένου σας σκύλου.

Υποβάλαμε την ερώτηση σε έναν ειδικό στη διατροφή κατοικίδιων ζώων στο Royal Veterinary College, τον Aarti Kathrani. Το συμπέρασμά της ήταν «ναι».
«Τα έντομα μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη πηγή πρωτεΐνης», είπε. «Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να δείξουν πόσα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν πραγματικά να απορροφηθούν από το σώμα ενός σκύλου – αλλά ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα έντομα μπορούν να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στους σκύλους».

Βοηθάει το κλίμα αν τα σκυλιά τρώνε έντομα;
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται προφανές ότι το να ταΐζετε τον σκύλο σας με κρέας είναι κακό για το περιβάλλον. Η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος από τον άνθρωπο και των συναφών εκπομπών CO2 και μεθανίου είναι καλά τεκμηριωμένη – και τα κατοικίδια ζώα υπολογίζεται ότι τρώνε το 20% του παγκόσμιου κρέατος.

Είναι, επίσης, αλήθεια ότι τα έντομα παράγουν πρωτεΐνη πολύ πιο αποτελεσματικά από τις αγελάδες – χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό του νερού και της γης.

Αλλά στην πραγματικότητα η ανάλυση είναι πιο λεπτή από αυτό – επειδή καθώς οι κοινωνίες γίνονται πιο πλούσιες, οι άνθρωποι συχνά στρέφονται στην πρωτεϊνη εντόμων και απορρίπτουν τα παραπροϊόντα του ζώου.
Αυτά τα παραπροϊόντα είναι εξίσου θρεπτικά – και μετατρέπονται σε τροφή για κατοικίδια. Αυτό σημαίνει ότι η τροφή για σκύλους είναι εξίσου βιώσιμη -ή μη βιώσιμη- με τους ανθρώπους που τρώνε κρέας.
Στην πραγματικότητα, εάν τα σκυλιά απογαλακτιζόντουσαν από το κρέας και τα έντομα, η βιομηχανία θα έπρεπε να βρει άλλο σκοπό για τα παραπροϊόντα. Περισσότερο λουκάνικο, ίσως; Ή περισσότεροι άνθρωποι τρώνε πρωτεΐνη εντόμων. Ή πιο βίγκαν;

Υπάρχει τροφή για γάτες από έντομα;
Τα σκυλιά είναι παμφάγα – τρώνε περισσότερο ή λιγότερο οτιδήποτε. Οι γάτες είναι πολύ πιο επιλεκτικές, γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν ένα απαραίτητο αμινοξύ, την ταυρίνη. Αντίθετα, το βρίσκουν στο κρέας και στα ψάρια.
Αλλά ο Δρ Kathrani λέει ότι τα έντομα περιέχουν ταυρίνη, επομένως τα έντομα αποτελούν επιλογή τροφής και για γάτες.

Το νέο προϊόν προέρχεται από τη Yora, μια νεοσύστατη εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα έντομα τρέφονται με υπολείμματα τροφίμων στην Ολλανδία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *