…μία φράση απόλυτα ταιριαστή για τα κατοικίδια του 21ου αιώνα.

Όσο λοιπόν οι άνθρωποι κλείνονται μέσα στα σπίτια τους και μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις τους είναι το φαγητό, έτσι και τα ζώα ακολουθούν το ζωντανό παράδειγμα του αρχηγού της αγέλης τους και αρχίζουν να “βαραίνουν” επικίνδυνα.

Σύμφωνα με μία ακόμα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, το ένα τρίτο εκ των 18 εκατομμυρίων σκύλων και γατών που ζούνε στη Γαλλία υποφέρουν από παχυσαρκία. Η ευθύνη βαρύνει εξολοκλήρου τους ιδιοκτήτες των ζώων, οι οποίοι όχι μόνο δεν φροντίζουν για την καθημερινή τους βόλτα και εξάσκηση, αλλά τους προσφέρουν ως αντάλλαγμα τα δικά τους αποφάγια, λιπαρές και ζαχαρούχες τροφές, εντελώς ακατάλληλες για σκύλους και γάτες.

Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας αυτής είναι από τη μια υπέρβαρα ζώα που πάσχουν μεταξύ άλλων από διαβήτη, καρκίνο, ορμονικά προβλήματα, και από την άλλη οι κλινικές αδυνατίσματος για ζώα και οι εταιρείες του χώρου με νέα διαιτητικά προϊόντα. Εικόνα η οποία κάποιες δεκαετίες πίσω θα μπορούσε να ενταχθεί μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

 

 

(Picture Credit: Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *