Βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα όταν χιονίζει; Tί πρέπει να προσέχουμε;

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει βασικές πληροφορίες για να σας λύσουμε τις παραπάνω απορίες και να ξέρετε τι να κάνετε τις ημέρες του χιονιά.

Για αρχή πρέπει να αναφέρουμε ότι οι βόλτες είναι απαραίτητες ακόμα και αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχει πολύ κρύο και οι δρόμοι είναι κυριολεκτικά παγωμένοι. Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι απαραίτητες για να κάνουν την “ανάγκη” τους αλλά και γιατί μέσα από αυτές χαλαρώνουν από το στρες που πολλές φορές τους προκαλεί το κλειστό περιβάλλον του σπιτιού, γυμνάζονται ενώ μέσα από την όσφρηση αποκωδικοποιούν έξω πολλά ερεθίσματα πράγμα που το έχουν ανάγκη για να εκτονωθούν.

Τις ημέρες ωστόσο που χιονίζει καλό είναι να γνωρίζουμε τα παρακάτω καθώς βγάζουμε τα σκυλάκια μας βόλτα:

Τί διάρκεια πρέπει να έχει η βόλτα τις ημέρες που χιονίζει;

Τα σκυλιά που είναι υγιή και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τον οργανισμό και το σώμα τους μπορούν να απολαμβάνουν μια βόλτα από 5 έως 30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους. Συγκεκριμένα:

Τα σκυλιά μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους δεν πρέπει να παραμείνουν έξω σε θερμοκρασίες έως -6 βαθμών Κελσίου πάνω από 30 λεπτά.

Τα μικρόσωμα σκυλάκια καλό είναι να φοράνε παλτό ή πουλόβερ και να μην ξεπερνάνε τα 20 λεπτά σε εξωτερικό χώρο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, τα κουτάβια και οι σκύλοι προχωρημένης ηλικίας είναι προτιμότερο να μην βγαίνουν βόλτα ή να βγαίνουν μόνο για 5-10 λεπτά, καθώς είναι πιο ευαίσθητοι στο κρύο. Επειδή δεν μπορούν να ρυθμίσουν καλά τη θερμοκρασία του σώματος, κινδυνεύουν από υποθερμία ή και κρυοπαγήματα.

Κάπου εδώ σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι κανείς σκύλος δεν πρέπει να βγαίνει βόλτα, όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από  -17 Κελσίου και κάτω.

 

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιστρέφουμε από τη βόλτα στα χιόνια;

Κατά την επιστροφή μας από τη βόλτα καλό είναι να καθαρίσουμε τα πόδια του σκύλου μας από τον πάγο με μια πετσέτα βρεγμένη και βουτηγμένη σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα πόδια και το σώμα τους με ένα στεγνό πανάκι ή πετσέτα και φυσικά τα προτρέπουμε να καταναλώσουν πολύ νερό αφού το κρύο μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση χωρίς να το καταλάβουμε.

Τέλος, για να τους ενισχύσουμε την κυκλοφορία στα πόδια μπορούμε να τους κάνουμε μασάζ στις πατούσες με τα χέρια και να τις αλείψουμε με ενυδατική κρέμα.

Πηγή: www.debater.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Best Commerce από Axle Themes